Hvad er nougat?

Ordet nougat kommer fra latin, hvor ”nucatus” betyder ”forsynet med nødder”. Nougat findes både som blød og hård, hvid og mørkebrun.

Nougat består hovedsageligt af sukker, eller honning, og hasselnødder – jo flere nødder, jo bedre. Nougat er bedst, når det har en frembrusende smag af nødder og smelter på tungen, når du spiser det.

ODENSE Nougat er lavet på råvarer af den bedste kvalitet, og den er produceret efter gamle traditioner, da vi hos Odense Marcipan har mange års erfaring i fremstilling af den bedste nougat.

Hvad er blød nougat lavet af?

Blød nougat kan laves på mange forskellige måder, men består hovedsageligt af finmalede hasselnødder, chokolade, sukker og fløde.

Blød nougat bruges typisk som en ingrediens i dessert, is, konfekt og lignende – se opskrifter med nougat nedenfor.

Hård nougat

Hård nougat kan, ligesom blød nougat, laves på flere forskellige måder. Hård nougat kan laves som fransk nougat, hvor ingredienser som sukker og grovhakkede hasselnødder indgår i opskriften.

Hvor blød nougat typisk bruges som en ingrediens i desserter mm., spises hård nougat ofte rent eller som tilbehør til desserter.

Hvad skal man bruge nougat til?

Anvendelsesmulighederne af nougat er mange. Du kan blandt andet bruge det som ingrediens til julekonfekten, som kernen i et hjemmelavet påskeæg, til fyldte chokolader, eller til at lave en hjemmelavet chokoladepålæg med nougat.

Mulighederne er uendelige. Find inspiration i alle vores opskrifter med nougat, eller læs med nedenfor, hvor vi giver dig inspiration til tre lækre opskrifter med nougat.

Cupcakes med nougat frosting

Nougat cupcakesBrug vores gode bløde nougat til at lave disse lækre nougat cupcakes, hvor nougaten fungerer som en lækker frosting eller topping på de små kager.

Til dejen skal du bruge:

  • 50 g smør
  • 150 g sukker
  • 125 g ODENSE Nougat
  • 2 æg str. M/L
  • 125 ml mælk
  • 125 g hvedemel
  • 1 ½ tsk. bagepulver

Til nougat toppingen skal du bruge:

  • 200 g flormelis
  • 1 spsk. kakao
  • 75 g ODENSE Nougat
  • 50 g smør
  • 2 spsk. mælk

Fremgangsmåde

  1. Først røres smør, sukker og nougat til en cremet masse.
  2. Pisk herefter æggene i ét ad gangen, hvorefter mælken piskes i.
  3. Vend hvedemel og bagepulver i dejen og fordel dejen i muffin forme.
  4. Bages i ca. 20 minutter ved 200° C og afkøl på bagerist.
  5. Imellem tiden skal toppingen til nougat cupcakes laves. Start med at blande flormelis og kakao, og smuldr dernæst nougat samt smør i blandingen. Pisk det hele ved lav hastighed og tilsæt mælk lidt ad gangen. Sæt hastigheden op og pist det, til det er let og luftigt – i minimum 5 minutter.
  6. Pynt kagerne med nougat toppingen.

Velbekomme!

Lav lækker julekonfekt med nougat

Konfekt med nougatJuletid er, for mange danskere, lig med masser af konfekt i hjemmet.

I mange danske hjem er der tradition for at lave hjemmelavet konfekt, og sidde og hygge med familien om det.

Konfekt med nougat er et must-have i juletiden - vi har derfor udviklet den lækreste opskrift på konfekt med nougat. Vores ultimative konfektstykke med nougat, kan alle, både små og store, være med til at lave.

inspiration til andre julelækkerier her.

Lækker kransekage med nougat

Kransekage med nougatNår klokken slår 12 nytårsnat, står den på kransekage. Kransekage er en dansk tradition, og spises af stort set hele den danske befolkning nytårsaften.

Hos ODENSE-Marcipan har vi fremstillet en kransekage-masse, så du nemt kan lave kransekage til nytårsaften.

For at give kransekagen et lækkert tvist, kan du tilføje nougat til opskriften.

Vi har udviklet en opskrift på kransekage med nougat, som du kan overraske dine festglade nytårsgæster med. Kransekagen med nougat tager ikke mere end 35 minutter at lave, så selv på en travl nytårsdag, har du tid til at lave denne skønne opskrift.

Læs mere om kransekage, og hvilke traditioner der er knyttet til kransekage, her!