Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Semlor med nougat og mandelfyld 20

Når vi laver fastelavnsboller i Danmark, laver de semlor i Sverige. Semlordejen minder utrolig meget om den danske fastelavnsbolledej og smager skønt af kardemomme. I denne opskrift former vi semlorne aflange. Når semlorne er bagte og afkølet, skæres et aflangt snit i dem, hvorefter de først fyldes med lækker mandelmasse, dernæst nougat og flødeskum, inden du lægger låg på igen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

  1. Varm mælken til 37°C og opløs gæren heri. Tilsæt lidt efter lidt alle ingredienserne til bollerne. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  2. Del dejen i 20 stykker og rul bollerne runde og aflange. Lad dem hæve på en tildækket bradepande i ca. 40 min. Bag bollerne ved 200°C i ca. 10-12 min.
  3. Pisk fløde til flødeskum. Blødgør nougat i en mikroovn ved lav varme (ca. 1 min.). Bland marcipan med vand til det får en blød konsistens. Kom flødeskum, nougat og marcipanmasse i hver sin sprøjtepose.
  4. Lav et aflangt snit på hver side af bollerne så toppen kan fjernes. Fyld åbningen med marcipanmasse, nougat og flødeskum. Pres forsigtig toppen på plads og pynt med smeltet mørk overtræk eller chokolade.

Tip

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften