Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Fastelavnsvandbakkelser 20

En vandbakkelsesdej er en skøn og let dej, der i mange danske hjem bruges til at lave kagekoner og kagemænd, der pyntes med glasur og slik til børnefødselsdage. Denne opskrift er på fastelavns vanbakkelsesboller, som gør fastelavnsbollerne lette og luftige, og så bages fastelavnsbollerne helt uden gær. Fastelavnsbollerne skal fyldes med lækker fyld, og der kan du vælge mellem hele tre forskellige smagsvarianter, så du får fastelavnsboller af vandbakkelsesdej til enhver smag. Vælg mellem fyld af svesker og nougat, jordbær og appelsin eller blåbær og chokolade.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Vandbakkelser

  • 100 g Smør
  • 2 dl Vand
  • 100 g Hvedemel
  • 4 Æg str. S/M
  • Sveske-nougat fyld

  • 2,50 dl Piskefløde
  • 20 saftige Svesker
  • 100 g iskold ODENSE Nougat 150 g
  • lidt Portvin
  • Jordbær-appelsin fyld

  • 150 g grofthakkede Jordbær
  • Appelsinlikør
  • 2,50 dl Piskefløde
  • Blåbær-chokolade fyld

  • 125 g Blåbær
  • Vaniljesukker
  • 2,50 dl Piskefløde

Sådan gør du

  1. Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
  2. Afkøl dejen lidt og rør æggene i et ad gangen. Det er vigtigt der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer eller sprøjt dem ud ved brug af sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne ved 220° C i ca. 20-25 minutter afhængig af størrelsen. OBS: det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 20 minutter, da vandbakkelserne så falder sammen.
  3. Når de ser bagte ud, tages en ud og stilles på en rist. Falder den sammen, skal de have lidt længere.
  4. Sveske-nougat fyld: Pisk fløden til skum. Bland med grovhakkede svesker, revet nougat og lidt portvin.
  5. Jordbær-appelsin fyld: Bland grofthakkede jordbær, revet marcipan og lidt appelsinlikør med pisket flødeskum.
  6. blåbær-chokoladefyld: Pisk fløden til skum. Bland blåbær, hakket chokolade og flødeskum og smag til med vaniljesukker.
  7. Flæk bollerne, kom fyldet i og drys med flormelis eller overtræk med smeltet chokolade.

Tip

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften