Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
35 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Fastelavnskiks 6

Skal du forkæle familien til fastelavn? Så kan du med fordel lave skønne fastelavnskiks, i form af forskellige dyr og figurer. Det er et sjovt projekt for hele familien og så tager det blot 35 min. at lave! Følg opskriften herunder.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°. Ælt marcipan og flormelis sammen, og rul massen tyndt ud mellem to stykker bagepapir (ca. ½ cm tykkelse).
  2. Udstik cirkler af dejen med en rund udstikker (ca. 8 cm). Stik herefter katte ud med en katteudstikker i halvdelen af cirklerne. Fordel alle småkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-7 minutter, til de er let gyldne. Afkøl på en rist.
  3. Chokoladefyld: Hak de tre slags chokolade fint, og smelt dem hver for sig ved lav varme i hver sin skål over vandbad eller i mikroovnen. Rør ½ tsk. smør i hver portion smeltet chokolade.
  4. Smør en lille skefuld smeltet chokolade på en rund marcipansmåkage, læg en småkage med udstukket kat ovenpå og tryk dem ganske let sammen. Gentag med resten og skift mellem de tre forskellige slags chokoladefyld. Pynt fastelavnskagerne efter fri fantasi med fx ODENSE miniperler, lakrids knas/crisp, rosa støv og guldstøv.

Tip

Kiksene er sjove og nemme at lave for børn og kan pyntes som man har lyst. Du kan også udstikke midten med andre motiver eks. hjerter, stjerner og andre dyr. 

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften