Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Sprøde sesamkiks med chokoladeganache 10

Her får du opskriften på skønne og sprøde sesamkiks med hjemmelavet chokoladeganache. Følg opskriften herunder.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Sesam og birkes blandes sammen med marcipanen til en ensartet masse. Derefter rulles massen ud med en kagerulle til ca. 3 mm tykkelse.
  2. Stik marcipanen ud med en rund udstikker på 7 cm i diameter, eller hvad du lige har ved hånden. Du kan også anvende toppen af et glas, eller du kan skære marcipanen ud i firkanter.
  3. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 180° C i 8-10 min. Pas på, de ikke får for meget, så de bliver tørre.
  4. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Kog derefter mælk og fløde op ganske kort, og hæld den over chokoladen. Rør derefter roligt med en ske i midten af ganachen, indtil den har samlet sig en smule. Derefter kan der godt røres en smule i resten af ganachen.
  5. Tilsæt smør, og blend godt med en stavblender. Pas på med ikke at blende for meget luft ned i ganachen.
  6. Læg film på skålen, og sæt den til side ved stuetemperatur til dagen efter. Kom den derefter i en sprøjtepose med en fin tyl (efter egen smag).
  7. Samling: Læg de bagte sesamkiks på bordet med bagesiden nedad, og tryk med sprøjteposen en god top ganache i midten på halvdelen af kiksene. Læg den anden halvdel kiks på toppen af chokoladeganachen og tryk sammen indtil ganachen trykkes ud til kanten af kiksene.

Tip

Kiksene kan opbevares i en lufttæt beholder på køl i 1 uge.

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften