Sprøde sesamkiks med chokoladeganache 10
Her får du opskriften på skønne og sprøde sesamkiks med hjemmelavet chokoladeganache. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Sesamkiks
- 75 g sorte Sesamfrø
- 20 g blå birkes
-
Chokolade ganache
- 1,50 dl Piskefløde
- 0,50 dl Sødmælk
- 20 g Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Sesam og birkes blandes sammen med marcipanen til en ensartet masse. Derefter rulles massen ud med en kagerulle til ca. 3 mm tykkelse.
-
Stik marcipanen ud med en rund udstikker på 7 cm i diameter, eller hvad du lige har ved hånden. Du kan også anvende toppen af et glas, eller du kan skære marcipanen ud i firkanter.
-
Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 180° C i 8-10 min. Pas på, de ikke får for meget, så de bliver tørre.
-
Hak chokoladen, og kom den i en skål. Kog derefter mælk og fløde op ganske kort, og hæld den over chokoladen. Rør derefter roligt med en ske i midten af ganachen, indtil den har samlet sig en smule. Derefter kan der godt røres en smule i resten af ganachen.
-
Tilsæt smør, og blend godt med en stavblender. Pas på med ikke at blende for meget luft ned i ganachen.
-
Læg film på skålen, og sæt den til side ved stuetemperatur til dagen efter. Kom den derefter i en sprøjtepose med en fin tyl (efter egen smag).
-
Samling: Læg de bagte sesamkiks på bordet med bagesiden nedad, og tryk med sprøjteposen en god top ganache i midten på halvdelen af kiksene. Læg den anden halvdel kiks på toppen af chokoladeganachen og tryk sammen indtil ganachen trykkes ud til kanten af kiksene.
Tip
Kiksene kan opbevares i en lufttæt beholder på køl i 1 uge.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.