Sprøde marcipansmåkager 50
Opskriften på disse lækre, sprøde marcipansmåkager egner sig ikke kun perfekt til jul, men til hele året. Småkagen bages med bl.a. vanilje og marcipan, og smager skønt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 50 stk.
- 200 g Smør
- 90 g Flormelis
- 1 stk. Vaniljestang
- 250 g Hvedemel
- 1 stk. Æg
- 100 g Rørsukker
Sådan gør du
- Skrab nænsomt vaniljekornene ud af vaniljestangen. Pisk smør cremet med flormelis, revet marcipan og vaniljekorn. Tilsæt mel og ælt hurtigt en sammenhængende dej med hænderne. Lad dejen hvile koldt i 1 time.
- Form derefter dejen til 4 ruller á ca. 2 cm tykkelse. Pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet natten over.
- Pensl først hver rulle med sammenpisket æg, og rul dem dernæst i rørsukker.
- Skær rullerne i 4-5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade. Ikke for tæt; småkagerne vokser under bagning.
- Bag ved 175° C i 12-15 minutter. De skal kun blive let gyldne.
- Lad de bløde småkager afkøle på en bagerist og opbevar i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.
Tip
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.
Dejen kan også anvendes til de lækreste sprøde vaniljekranse -
Kom den nyrørte dej i en stofsprøjtepose med en stjernetyl i, og sprøjt kranse direkte på bagepapir. Bag vaniljekransene på samme måde som småkagerne.