Nougattyve 30
Prøv opskriften på de her skønne nougattyve, der består af en lækker, smørbagt mørdej toppet med blød, sød nougat. Den sprøde bund i kombination med den fyldige nougat skaber en perfekt balance af smag og crunch. De små, fine kager er ikke bare en fryd for øjet, men også for smagsløgene – og de er færdige på bare en halv time. Ideelle til en hurtig sød snack eller til at forkæle gæsterne til kaffen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Smørbagt mørdej
- 225 g Hvedemel
- 150 g Koldt Smør i små tern
- 75 g Flormelis
- 0,50 stk. Æg
- 0,50 tsk Bagepulver
-
Topping
Sådan gør du
- Bland hvedemel, smør, flormelis og det halve æg til en ensartet dej.
- Rul dejen ud til ca. 3 mm. tykkelse.
- Udstik mørdejen med en rund udstikker, ca. 5 cm. i diameter.
- Kom de udstukne stykker i små forme og bag dem ved 210° C i 12 min.
- Tag kagerne ud af formene og fyld med nougat.
Tip
Tip: Det kan være svært at komme et halvt æg i dejen. Pisk derfor ægget sammen og brug halvdelen af dette.
Mørdejen kan med fordel laves i forvejen, kommes i forme og sættes på køl, så den er klar til at blive bagt, når den skal bruges.
Har du mørdej til overs, kan du lave en lille portion Nougatsnitter.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.