Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Honningkager med marcipan 18

Opskriften her kommer fra vores marcipanfankonkurrence, hvor Britta indsendte en opskrift på en af de kager, som er mest populære hjemme hos hende i julen. Vi synes, at opskriften er så god, at den bør deles med andre. Så værsgo - opskriften på en himmerigskage til julen, som opbevares i kagedåse i køleskab.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 18 stk.

Sådan gør du

  1. Brun farin, honning og smør varmes i en gryde, til sukkeret er smeltet. Massen sættes til afkøling ca. 15 min.
  2. Natron og krydderierne blandes med melet, og røres i honningdejen. Det hele æltes godt igennem. Lad dejen hvile 1 - 1½ time inden den rulles ud i 3 - 4 mm tykkelse, og udstikkes som hjerter. Bages i en forvarmet ovn, ved 190⁰ C ca. 5 - 10 min.
  3. Mens kagerne afkøles, rulles marcipanen ud i ca. 3 mm tykkelse og udstikkes i facon som kagerne. Til sidst samles kagerne 2 og 2 med marcipan imellem, og overtrækkes med smeltet chokolade.

Tip

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften