Nøddesmåkager med nougat 30
Disse små hasselnøddesandwich er den perfekte kombination af sprødhed og blød sødme! De lækre kager består af en smørbagt hasselnøddedej, og gemmer på en fyldig, blød nougat i midten. Det sprøde ydre og den bløde nougat gør disse småkager til en uimodståelig snack. De er lige så enkle at lave, som de er lækre og på bare en halv time får du 30 små mesterværker! De opbevares bedst i en tætsluttende kagedåse, og selvom de holder sig friske i op til to uger, er der en god chance for, at de bliver spist længe før!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Hasselnøddekager
- 150 g Hasselnøddekerner
- 200 g Hvedemel
- 175 g Sukker
- 125 g Smør
- 0,50 tsk Bagepulver
- 1 stk. Æg
- 1 stk. Æggeblomme
Sådan gør du
- Bred hasselnødderne ud på en bageplade og rist dem i ovnen ca. 10 min. til skallen begynder at briste.
- Gnid skallerne af i et viskestykke og kom nødderne i en foodprocessor eller minihakker. Blend nødderne og bland med mel, sukker og bagepulver.
- Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg og æggeblomme. Ælt den godt igennem. Tril dejen til små kugler på størrelse med en lille valnød.
- Læg dem på en bageplade og bag dem ca. 20 min. ved 160˚C. Afkøl på risten. Når de er helt kolde, lægges kagerne parvis. Kom nougat på den ene og læg dem sammen som små sandwich.
- Opbevar kagerne køligt i en kagedåse.
Tip
Opbevares i kagedåse. Holdbarhed ca. 2 uger.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.