Marcipansmåkager 20
Gør den søde juletid ekstra hyggelig med hjemmebagte marcipansmåkager pyntet med glasur. Småkagerne er nemme at bage og har en dejlig smag af mandel, kanel og vanilje. Kun fantasien sætter grænsen, når det kommer til dekorationen af kagerne. Markér kanten rundt, lav sirlige snirkler og små hjerter, eller gør kagerne ekstra personlige ved at skrive navn på - eventuelt som bordkort.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Marcipansmåkager
- 180 g Hvedemel
- 100 g koldt Smør
- 40 g Flormelis
- 1 spsk Vand
- 1 tsk stødt Kanel
- 0,50 stk. korn fra Vaniljestang
-
Glasurpynt
- 200 g Flormelis
- 1 stk. Æggehvide
Sådan gør du
- Riv marcipanen i en skål. Tilføj de øvrige ingredienser, og saml til en dej.
- Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
- Rul småkagedejen ud, og stik den ud i fine forme.
- Bag kagerne ved 180° C, indtil de er gyldne, ca. 10-15 min.
Pynt
- Lad kagerne køle af.
- Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide.
- Pynt småkagerne med glasuren.
Tip
Du kan variere kagerne ved at komme lidt finthakkede mandler eller finthakket mørk chokolade i dejen.
Drys evt. bordet med lidt flormelis, hvis småkagedejen sidder fast.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.
Se flere lækre juleopskrifter her.