Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,75 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Stjernebrød med marcipan-og chokoladeremonce 1

Det smukke stjernebrød, får du her med et uimodståeligt tvist. Brødet består af en en blød fuldkornsgærdej tilsat kardemomme og en skøn marcipan-chokoladeremonce indeni. Opskriften er let og lige til at følge, så du kan glæde familie, venner og bekendte med et friskbagt stjernebrød. Brødet kan nydes året rundt, men det er særligt oplagt på julebordet til jul.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

  • Gærdej

  • 50 g Smør
  • 2 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 1 spsk Sukker
  • 2 Æg
  • 2 tsk stødt Kardemomme
  • 2 tsk Salt
  • 200 g Hvid fuldkorns Hvedemel
  • 300 g Hvedemel
  • Marcipan- chokoladeremonce

  • 75 g Mandler
  • 150 g blødt Smør
  • 75 g Sukker
  • Pynt

  • 1 Æggeblomme til penslin
  • Flormelis til drys

Sådan gør du

Gærdej

  1. Smelt smørret, og lun mælken i samme gryde til det er fingervarmt.
  2. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt sukkeret, æggene, kardemommen og saltet.
  4. Ælt først det hvide fuldkornshvedemel i væsken, og tilsæt dernæst det almindelige hvedemel lidt ad gangen.
  5. Ælt til dejen er glat og smidig, og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Marcipan-chokoladeremonce

  1. Hak mandlerne og chokoladen, og riv marcipanen groft.
  2. Rør smørret med sukkeret, marcipanen, mandlerne og chokoladen til en remonce.

Udrulning

  1. Del dejen i tre lige store stykker, og rul dem ud til runde stykker med en diameter på ca. 30 cm.
  2. Læg en af bundene på et stykke bagepapir.
  3. Smør halvdelen af remoncen på dejen, og læg en bund over.
  4. Smør resten af remoncen på den øverste bund, og læg nu den sidste bund over.
  5. Placer et glas med en diameter på ca. 5 cm på midten af dejen. (Det skal ikke udstikkes.)
  6. Skær fra glasset ud til kanten af dejen. Gør dette hele vejen rundt, som hvis du skulle sære lagkage ud til stykker. (Du skal have seksten dele i alt).
  7. Sno to ad dejstykkerne sammen ad gangen. Først et stykke snoet mod højre, dernæst et stykke snoet mod venstre.
  8. Hæft enderne af dejstykkerne sammen to og to, så du får en smuk stjerne.
  9. Lad brødet hæve igen i ca. 30 min.
  10. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  11. Pensl stjernebrødet med æggeblommen, og bag det i ca. 20 min. til det er gyldent.
  12. Afkøl brødet.

Pynt

  1. Drys med sigtet flormelis før servering.

Tip

Hvid fuldkornshvedemel er lys i farven og mild i smagen. Melet er særlig velegnet til gærdej, hvor man ønsker at tilsætte lidt fuldkorn og samtidig bevare fornemmelse af en lys, luftig og let dej.

Find endnu flere opskrifter på lækkert bagværk lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften