Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,6 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 30 anmeldelser

Æblekage med marcipan og kanelsukker 14

Her er en opskrift på lækre cupcakes bagt med marcipan og toppet med skøn chokoladecreme af hvid eller mørk chokolade. De cremede toppe giver cupcakes et smukt og indbydende udtryk, der gør dem lige så flotte, som de er velsmagende. Perfekte til både hyggelige kaffestunder og festlige anledninger.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Æg og sukker piskes op. Revet marcipan blandes med hvedemel, bagepulver og vanillesukker. Det hele blandes sammen, og til sidst tilsættes smeltet smør.
  2. Kagemassen fordeles i cupcakeforme, og bages ved 180°C i 20 minutter.
  3. Hvide og mørke cremede toppe: Hak 100 g chokolade, og hæld det i en gryde med 1 dl piskefløde. Varm det forsigtigt op under konstant omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Hæld det over i en skål, og pisk blandingen med en håndmikser i ca. 10 minutter, eller indtil det er blankt og cremet. Chokoladeblandingen fyldes i en sprøjtepose, og kagerne pyntes.
  4. Kagerne kan dekoreres fantasifuldt med nødder, sukkerkugler og revet chokolade.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften