Kringle med marcipanremonce 16
Gammeldags kringler har i årevis været et af danskernes mest foretrukne bagværk. Den dejlige opskrift er let at lave og smager skønt. I stedet for kringlestænger kan du også forme dem som boller, og dermed har du nogle søde boller, der er lette at servere. Find vores opskrift på en gærkringle med marcipanremonce herunder. Opskriften giver enten 2 stænger eller 16 søde boller.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 personer
-
Gærdej
- 1 dl Sødmælk
- 50 g Gær
- 2 stk. sammenpiskede Æg
- 2 spsk Sukker
- 300 g Hvedemel
- 200 g blødt Smør
-
Marcipanfyld
- 120 g Sukker
- 120 g blødt Smør
- 100 g Rosiner (kan undlades)
-
Pynt
- 1 stk. sammenpisket Æg
- 3 spsk Mandelflager
- 2 spsk Perlesukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Gærdej
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt melet, æggene, sukkeret og smøret skåret i tern, og ælt til dejen er smidig.
- Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i ca. 30 min. eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Tilbered imens dejen hæver, marcipanremoncen.
Marcipanremonce
- Riv marcipanen groft, og rør med sukker.
- Tilsæt derefter smør, og rosiner (hvis rosiner ønskes).
Marcipankringle
- Tænd ovnen på 200°C
- Del rejen i to stykker, og rul hvert stykke ud (ca. 20 x 35 cm).
- Fordel fyldet på midten af stængerne.
- Skær siderne i strimler, og flet dem ind over hinanden.
- Læg kringlerne på et stykke bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
Marcipanboller
- Rul dejen ud, skær den i 16 stykker, og kom marcipanremonce på hvert stykke.
- Fold dejen om fyldet, og tril til boller.
- Fordel bollerne i muffinsforme, og pensl med æg.
- Pynt med mandelflager, og perlesukker, og bag bollerne i ca. 15 min. ved 200°C.
Tip
Hvis du vil give opskriften lidt ekstra sødme, kan der tilføjes rosiner til remoncen.
Find endnu flere opskrifter på kager, bagværk og andre søde sager lige her.