Kammerjunkere 50
Når solen skinner, og sommeren er på sit højeste, er der næsten intet bedre end en skål koldskål. Denne klassiske sommerret, kølig og forfriskende, smager ekstra godt med sprøde kammerjunkere - især når de er hjemmebagte og fyldt med lækker marcipan. Vores opskrift på sprøde kammerjunkere med marcipan er perfekt til både voksne og børn, og de giver et ekstra lækkert twist til din koldskål. De små, gyldne bider er ikke kun gode til at dyppe, men også fantastiske som en snack på varme sommerdage.
Prøv evt. de hjemmebagte kammerjunkere sammen med vores lækre hindbærkoldskål. Det er en perfekt måde at fejre årstidens smage på, og den perfekte måde at afslutte en varm sommermiddag.
Så hvad venter du på? Prøv opskriften herunder, og gør din koldskål endnu mere lækker!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 50 stk.
-
Kammerjunker med marcipan
- 2 stk. Æg str. L
- 150 g Sukker
-
150 g Original ODENSE Marcipan 375g
- 75 g smeltet Smør
- 250 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 0,25 tsk Salt
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Smuldr marcipanen i æggesnapsen og pisk til det er cremet.
- Rør smeltet smør i massen og vend dernæst mel, bagepulver og salt i dejen. Ælt til dejen er let og sæt den i køleskabet i ca. 1 time.
- Del dejen i 3 og tril til lange pølser. Skær dem i små stykker og tril til kammerjunker på størrelse med pebernødder.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 15 minutter ved 175° C.
- Afkøl kammerjunkere på er rist og opbevar dem i en kagedåse.
Tip
Kammerjunkerene kan holde sig op til 2 uger, opbevaret i en kagedåse.
Ubagt kan dejen holde sig frisk minimum 2 måneder i fryseren.