Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Marcipankringle med æbler 1

Denne kringle med fyld af marcipan og æbler er en sikker vinder hvis du står og skal have gæster. Vi anbefaler at du pynter kringlen med mandler og perlesukker, da det giver en knasende og sprød smag. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

  • Dej

  • 50 g Gær
  • 1,50 dl Mælk
  • 3 stk. Æg
  • 10 g Sukker
  • 500 g Hvedemel
  • 200 g smeltet Smør
  • Fyld

  • 125 g ODENSE Bagemarcipan 300g eller Original ODENSE marcipan
  • 125 g Sukker
  • 125 g Smør
  • 4 stk. Æbler i skiver uden kærnehus og stilk
  • Pynt

  • 100 g Mandler
  • 75 g Perlesukker

Sådan gør du

  1. Gær opløses i lunken mælk, og tilsættes smeltet smør. Blandingen arbejdes herefter godt sammen med æg, sukker og mel lidt ad gangen.
  2. Lad dejen ligge på bordet i ca. 10 minutter. Derefter rulles den ud til en bredde på ca. 15 cm og en længde på ca. 90 cm.
  3. Herefter laves fyldet. Marcipan, sukker og smør arbejdes sammen og smøres på dejen. Dernæst lægges æbler på, og kringlen lukkes ovenpå. Kringlen pensles med lidt pisket æg, og pyntes med mandler og perlesukker. Lad kringlen stå i ca. 45 minutter med et klæde over. Til slut bages kringlen ved 220° C i 14-16 minutter.