Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Kanelsnegle kagemand med marcipan 20

Skal du snart holde børnefødselsdag og mangler du inspiration til en god fødselsdagskage, er denne festlige kanelsnegle kagemand med marcipan er perfekt. Pynt med glasur og slik som du ønsker. Følg opskriften herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Dej

  • 25 g Gær
  • 3 dl lun Mælk
  • 0,25 dl Sukker
  • 125 g Smør
  • 500 g Hvedemel
  • Remonce

  • 100 g Smør
  • 100 g Sukker
  • 1 spsk Kanel
  • 1 stk. Æble
  • Pynt

  • Glasur
  • Vingummibamse
  • Lakridskonfekt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i lun mælk. Bland halvdelen af melet med sukker og smuldr smørret i blandingen. Rør melblandingen i gærblandingen, tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt til dejen er smidig. Sæt dejen til hævning i 30 minutter.
  2. Rør smør, sukker, kanel og marcipan sammen til en cremet remonce. Rul dejen ud til et aflangt stykke ca. 40 x 20 cm. Smør dejen med marcipancreme og drys med revet æble.
  3. Rul dejen sammen på den lange led og skær den i tykke skiver.
  4. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir så de ligner en kagemand. Lav hovedet af en dobbelt så tyk skive, der rulles en anelse fladere og større i diameter.
  5. Lad kagemanden hæve i 30 minutter og bag den ved 210° C i ca. 15 minutter. Afkøl og pynt med glasur og slik.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften