Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Hvedekranse med marcipan, æble og nødder 2

Denne hvedekrans er helt vidunderlig med en skøn kombination af marcipan, æbler og nødder. Drys evt. lidt formelis over og nyd den lun til en kop kaffe. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 2 stk.

  • Dej

  • 25 g Gær
  • 2,50 dl Mælk
  • 1 tsk Kardemomme, stødt
  • 0,50 tsk Salt
  • 75 g Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 75 g Smør
  • 500 g Hvedemel ca.
  • Remonce

  • 75 g Smør
  • 75 g Sukker
  • Fyld

  • 1,50 stk. Æbler skåret i små tern
  • 75 g Hasselnøddeflager
  • Pynt

  • 1 stk. sammenpisket Æg til pensling
  • 50 g Hasselnøddeflager
  • 0,50 dl Perlesukker

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem til den er blød og smidig. Brug evt. en røremaskine.
  2. Lad dejen hvile tildækket i 45 min.
  3. Slå dejen ned, del den i to og rul dem ud til en stor firkant ca. 30*35 cm.
  4. Rør smør, sukker og marcipan sammen til en blød og cremet remonce og smør den ud på dejen. Drys med æbletern og nødder og rul sammen til en roulade. Form rouladen til en krans og skær den i skiver næsten helt igennem, men så kransen stadig hænger sammen i bunden. Vrid skiverne skiftevis ind mod midten og ud.
  5. Pensl med sammenpisket æg og drys kransene med en blanding af hasselnøddeflager og perlesukker.
  6. Lad dem hæve ca. 45 min., til dobbelt størrelse og bag dem ca. 20 min. ved 200°C til de er gyldne og gennembagte.
  7. Afkøl en anelse og server dem lune evt. drysset med flormelis.

Tip

Kransene kan sagtens fryses. Prøv evt. at smage marcipanremoncen til med lidt kanel.

Find flere opskrifter på bagværk her.

Find flere æblekage- og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften