Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Jordbærroulade med friske bær 12

Denne roulade er både utrolig smuk og så smager den helt fantastisk. På blot to timer kan du trylle denne herlighed frem! Følg opskriften herunder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

  1. Jordbærcremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Hak jordbærrene fint og hæld det sammen med fløden, derefter skal det koges op og hældes over den hvide chokolade. Pisk chokolademassen godt sammen og sæt den på køl til dagen efter, så cremen bliver helt fast.
  2. Marcipan lagkagebunde: Pisk æg og sukker til en luftig masse - der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig. Derefter sigtes hvedemel og bagepulver over i æggemassen og det hele vendes forsigtigt sammen, så man ikke pisker luften ud af æggene. Marcipanen rives i dejen, som derefter hældes ud på en bageplade med bagepapir.
  3. Smør den ud som en firkant og bag den ved 220°C i ca. 6-8 min. Bunden må ikke få for meget, da den så knækker, når den skal rulles sammen til en roulade. Når bunden er bagt færdig, kan den med fordel pakkes ind i film, så den ikke bliver tør.
  4. Samling: Lagkagebunden drysses med en smule sukker og vendes om på et stykke bagepapir, så bagesiden vender ned mod bordet. Pisk jordbærcremen fast og smør den ud på rouladebunden. Husk at gemme en lille smule til at smøre uden på rouladen, for at få marcipanen til at hænge fast senere i processen.
  5. Skær de friske jordbær fint ud og drys dem ud på hele rouladen, inden rouladebunden rulles sammen. Start i den ene ende og rul rouladen stramt hele vejen, for at undgå huller i rouladen. Når den er rullet, sættes den på køl for lige at sætte sig en smule.
  6. Bland imens den sorte og den røde marcipan, for at få en bordeaux farve, som rouladen skal overtrækkes i. Marcipanen rulles ud som et stort stykke i samme størrelse som rouladen, så man kan rulle det hele vejen rundt om. Det er en god idé at bruge flormelis til at rulle marcipanen ud med, så den ikke hænger fast i bordet.
  7. Smør et fint lag jordbærcreme på ydersiden af rouladen, inden den får marcipan omkring sig. Det hjælper med at holde marcipanen på plads, så den ikke glider af. Derefter skæres enderne af, hvis man har fået lavet nogle mindre skarpe ender, og rouladen er derefter klar til servering.

Tip

Når bunden er bagt færdig, kan den med fordel pakkes ind i film, så den ikke bliver tør.

Pynt evt. med lidt skovsyre eller andet - efter smag.

Find flere roulade opskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften