Fragilité med sommerbær 10
Med denne opskrift får du en fragilité som er en lækker og frisk sommerdessert. Den laves ofte som en kage, men her får du den som en skøn roulade. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Marengsbund
- 4 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 150 g Sukker
- 0,50 tsk Eddike
- 2 spsk Hvedemel
-
Fyld
- 2,50 dl Piskefløde
- 250 g Bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær, ribs, solbær, brombær
- Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æggehvider stive. Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen.
-
Vend resten af sukkeret og eddiken i og pisk videre til det er helt stift. Riv marcipanen i marengsen, tilsæt mel og vend det hurtigt sammen.
-
Bred marengsen ud på en bageplade med bagepapir ca. 22 x 30 cm. Bag den ca. 45 minutter ved 125 °C. Vend den over på et nyt stykke bagepapir og træk det andet af. Afkøl kagen.
-
Pisk fløden til flødeskum og fordel på kagen. Drys med chokolade og bær.
-
Lad den trække lidt inden den rulles sammen til en roulade, så er den nemmere at rulle. Server straks.
Tip
Pynt evt. med lidt flormelis.
Find flere roulade opskrifter lige her.