Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
90 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Mandelroulade med friske bær, luksus smørcreme og fondant blomster 12

Forkæl dig selv med en lækker mandelroulade, der kombinerer bløde bunde, friske bær og en luksuriøs smørcreme. Denne flotte roulade er pyntet med smukke fondant-blomster, og perfekt til festlige anledninger eller som en sød overraskelse til dig selv, veninderne eller familien.  Lad dig inspirere af denne skønne opskrift!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Mandelbund
  1. Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender og bland dem med kartoffelmel og bagepulver.
  2. Riv marcipanen og kom den i mandelblandingen.
  3. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne hvide og luftige sammen med sukkeret i en skål.
  4. Pisk hviderne stive i en anden, ren skål.
  5. Rør mandelblandningen i æggesnapsen og vend til sidst de stiftpiskede hvider i dejen.
  6. Fordel dejen jævnt på en almindelig bageplade beklædt med et let smurt stykke bagepapir, kom helt ud til kanten. Bag bunden i ovnen ved 200°C i ca. 8 minutter, til den er let gylden.
  7. Drys et stykke rent bagepapir med sukker i et jævnt lag. Lad bunden køle af i 10 minutter, inden den vendes ud på det sukkerdryssede bagepapir. Fjern dernæst det stykke bagepapir, som sidder fast på bunden. Dæk bunden til med et viskestykke og lad den køle af, inden fyldet kommes på.
Luksus smørcreme
  1. Kom æggehvider og sukker i en skål over vandbad og varm det op, mens du konstant pisker. Temperaturen skal nå 65°C, hvorefter du fjerner skålen fra vandbadet, kommer sukkerhviden over i en ren skål og pisker videre ved høj hastighed i 5-10 min, til der former en marengsmasse og har stuetemperatur. Det er vigtigt, at massen er kølet ned – ellers vil smørret ’smelte’ i marengsen.
  2. Tilsæt smørret i små bidder under piskning, og fortsæt med at piske yderligere i et par minutter, til du har en blød, cremet smørcreme.

Pynt

  1. Del den hvide fondant i tre lige store portioner. Farv to af portionerne henholdsvis rød og lyserød ved hjælp af lidt pastafarve, og ælt dem, indtil farven er jævn.
  2. Udstik små blomster af den røde og lyserøde fondant.
  3. Rul den hvide fondant ud til et aflangt bånd, som skal lægges hen over ryggen af rouladen. Brug eventuelt lidt majsstivelse til udrulningen.

Samling

  1. Fordel smørcremen i et jævnt lag på mandelbunden. (Gem en ca. 2. spsk smørcreme, til at "lime" fondant/fondantblomster fast med)
  2. Skyl og tør bærrene og fordel dem henover smørcremen.
  3. Rul rouladen stramt sammen. Smør et tyndt lag smørcreme henover ryggen af rouladen og placer et bånd af tyndt udrullet hvid fondant.
  4. Dekorer med små blomster i rød og lyserød fondant, som fastgøres med lidt af den gemte smørcreme - afslut med små gule sukkerperler i midten af hver blomst.

Tip

Hvis cremen skiller foldes den gentagne gange sammen i skålen, som holdes henover vandbad ved lav varme og så skal den nok samle sig igen.


Du skal bruge følgende værktøj:
En lille rullepind
Blomsterudstikkere eller -plungere.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften