Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Mandelroulade med friske bær, luksus smørcreme og fondant blomster 12

Roulade med mandel og friske bær overtrukket med smørcreme og pyntet med fondant blomster. Frisk og lækker opskrift på en sommerkage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • Mandelbund

  • 50 g Mandler
  • 50 g Kartoffelmel
  • 1 tsk Bagepulver (evt. glutenfri)
  • 5 Æg (str. M)
  • 85 g Rørsukker
  • Luksussmørcreme

  • 4 Pasteuriserede æggehvider
  • 165 g Sukker (hvidt)
  • 200 g Smør (blødt)
  • Pynt

  • 400 g Bær (blandede, friske)
  • 50 g
  • 50 g
  • 50
  • Lidt Majsstivelse til udrulning
  • Evt. ODENSE Mini perler 75 g til blomsterne (kun de gule)

Sådan gør du

  1. Mandelbund: Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender og bland dem med kartoffelmel og bagepulver. Riv marcipanen og kom den i mandelblandingen. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne hvide og luftige sammen med sukkeret i en skål. Pisk hviderne stive i en anden, ren skål. Rør mandelblandningen i æggesnapsen og vend til sidst de stiftpiskede hvider i dejen.
  2. Fordel dejen jævnt på en almindelig bageplade beklædt med et let smurt stykke bagepapir, kom helt ud til kanten. Bag bunden i ovnen ved 200°C i ca. 8 minutter, til den er let gylden.
  3. Drys et stykke rent bagepapir med sukker i et jævnt lag. Lad bunden køle af i 10 minutter, inden den vendes ud på det sukkerdryssede bagepapir. Fjern dernæst det stykke bagepapir, som sidder fast på bunden. Dæk bunden til med et viskestykke og lad den køle af, inden fyldet kommes på.
  4. Luksus smørcreme: Kom æggehvider og sukker i en skål over vandbad og varm det op, mens du konstant pisker. Temperaturen skal nå 65°C, hvorefter du fjerner skålen fra vandbadet, kommer sukkerhviden over i en ren skål og pisker videre ved høj hastighed i 5-10 min, til marengsmassen har stuetemperatur. Det er vigtigt, at massen er kølet ned – ellers vil smørret ’smelte’ i marengsen.
  5. Tilsæt smørret i små bidder under piskning, og fortsæt med at piske yderligere i et par minutter, til du har en blød, cremet smørcreme.
  6. Fordel smørcremen i et jævnt lag på mandelbunden. Skyl og tør bærrene og fordel dem henover smørcremen. Rul rouladen stramt sammen. Smør et tyndt lag smørcreme henover ryggen af rouladen og placer et bånd af tyndt udrullet hvid fondant.
  7. Dekorer med små blomster i rød og lyserød fondant, som fastgøres med lidt fødevaregodkendt lim - afslut med små gule sukkerperler.

Tip

Hvis cremen skiller foldes den gentagne gange sammen i skålen, som holdes henover vandbad ved lav varme indtil cremen samler sig.


Du skal bruge følgende værktøj:
En lille rullepind
Blomsterudstikkere eller -plungere.
Fødevaregodkendt lim

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften