Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 eller 7 timer

Blåbærroulade 8

Prøv vores opskrift på den lækreste roulade med kakaobund rullet sammen med enten blåbærcreme eller blåbærmousse. Rouladen er perfekt til festlige lejligheder, og er et sikkert hit for hele familien. Vær opmærksom på at vælger du blåbærmoussen, kan den med fordel laves dagen før, da den skal stå minimum 4 timer på køl.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Rouladebund:
  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig.
  2. Sigt hvedemel, kakaopulver og bagepulver over i æggemassen, og vend det hele forsigtigt sammen.
  3. Riv marcipanen, og vend den i dejen.
  4. Fordel dejen til en firkant på en bageplade med bagepapir. Bag ved 220°C i ca. 6-8 min. Bunden må ikke få for meget, da den ellers vil knække, når den skal rulles sammen til en roulade.
  5. Når bunden er bagt færdig, kan den med fordel pakkes ind i film, så den ikke bliver tør.
Blåbærcreme med ODENSE Dessertcreme:
  1. Pisk ODENSE Dessertcreme let og luftigt (cremen skal være kold, når du pisker den), og tilsæt blåbærmarmeladen.
Eller blåbærmousse:
  1. Kog piskefløden op til kogepunktet og hæld den over de hvide chokoladeknapper. Rør rundt til alle chokoladeknapperne er smeltet. 
  2. Sæt cremen i køleskabet i minimum 4 timer, eller gerne natten over.
  3. Pisk cremen op til den får en tyk og luftig konsistens og vend forsigtig blåbærmarmeladen i. 
Samling:
  1. Drys rouladebunden med en smule sukker, og vend bunden om på et stykke bagepapir, så bagesiden vender ned mod bordet.
  2. Fordel 2/3 af cremen ud på rouladebunden. Smør ikke helt ud til kanterne. Gem den sidste 1/3 i køleskabet, til at pynte med.
  3. Rul rouladen stramt sammen – brug bagepapiret til hjælp, og rul den til sidst, ind i bagepapiret. Lad rouladen køle godt af i køleskabet i minimum 1 time. Kan sagtens laves dagen før, og blot opbevares i køleskabet, inden den pyntes.
  4. Pynt rouladen med resten af blåbærcremen, som sprøjtes som små rosetter ovenpå rouladen. Pynt kagen med blåbær, chokoladespåner og bronzestøv.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften