Nougat-chokoladeroulade 12
Rouladen kan drysses med friske bær f.eks. jordbær, blåbær eller hindbær. Følg opskriften på chokolade- og nougatroulade herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 3 Æg
- 150 g Sukker
- 2 spsk Kakao
- 100 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- Sukker til at drysse over bunden
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Del æggene. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til marengs. Sigt kakao i og pisk igen et kort øjeblik. Rør æggeblommerne sammen og vend dem i marengsen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen.
-
Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag (40x30cm). Bag kagebunden 6-8 min. ved 200°C.
-
Vend rouladen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, træk papiret af og læg et viskestykke over.
-
Sprøjt nougaten ud på den afkølede bund og smør den ud i et jævnt lag.Drys med chokolade chunks og rul rouladen sammen.
-
Pak den ind i bagepapiret indtil servering. Den bliver kun bedre af at trække.
Tip
Kan også drysses med friske bær f.eks. jordbær skåret i mindre stykker, blåbær eller hindbær. Hvis der suppleres med friske bær, halveres mængden af nougat.