Hvid juleroulade 8
En let og luftig chokoladeroulade med en blød creme af hvid chokolade og friske hindbær. Den dybe kakaosmag møder den milde sødme fra chokoladen og de friske bær, som giver en fin balance. En enkel, men elegant dessert, der passer til både hyggelige stunder og særlige anledninger
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
-
Bund til roulade
- 1 dl Mælk
- 3 stk. Æggehvider (á 36 g/stk)
- 100 g Sukker
-
Hvid chokoladecreme
- 2,50 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Riv marcipanen og arbejd den sammen med mælk. Æggehvider og sukker piskes stift, og vendes sammen med den bløde marcipanmasse. Massen smøres ud på 20x30 cm bagepapir, og bunden bages ved 160 ° C i ca. 30 minutter. Afkøles og sættes i fryseren.
-
Fløden koges op og tilsættes hakket hvid chokolade. Cremen hældes i en skål, og afkøles i køleskabet til dagen efter.
-
Rouladebunden tages ud af fryseren. Vendes med bagepapiret opad, og dette tages forsigtigt af. Placeres med bagsiden opad på et nyt stykke bagepapir. Chokoladecremen piskes og smøres på bunden, som herefter rulles sammen til en roulade. Rouladen fryses igen.
-
Rouladen tages ud af fryseren 30 minutter før servering. Drysses med flormelis og anrettes.
Tip
Find flere roulade opskrifter her