Opskrifter på skønne roulader
Roulade er en nem kage, der passer perfekt til eftermiddagskaffen og kan laves hele året rundt. Der findes et hav af muligheder og varianter til rouladen, som gennem tiden har været populær blandt danskerne. Vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter på lækre roulader.
Selvom rouladen som udgangspunkt er en simpel kagetype, er der et hav af mulighederne for at personliggøre rouladen, både hvad angår smag, udseende og med hensyn til sæson. Find inspiration til din hjemmelavede roulade lige her.
Chokoladeroulade med nougatcreme
Chokoladeroulade med nougatcremeJordbærroulade med friske bær
Jordbærroulade med friske bærChokoladeroulade med kaffe og chokoladecreme
Chokoladeroulade med kaffe og chokoladecremeNougat-chokoladeroulade
Nougat-chokoladerouladeMandelroulade med friske bær, luksus smørcreme og fondant blomster
Mandelroulade med friske bær, luksus smørcreme og fondant blomsterChokolade roulade
Chokolade rouladeBlåbærroulade
BlåbærrouladeFragilité roulade med sommerbær
Fragilité roulade med sommerbærFragilité med sommerbær
Fragilité med sommerbærHvid chokolade- og hindbærroulade
Hvid chokolade- og hindbærrouladeSolbærsnegle
SolbærsnegleRoulade med sorbet
Roulade med sorbetHvid juleroulade
Hvid julerouladeRoulade med jordbæris
Roulade med jordbærisRouladens historie
Vi kender både roulade fra det salte og det søde køkken. Den søde roulade er en sand kageklassiker, der har eksisteret i flere hundrede år. I det victorianske England blev roulader en vigtig del af det fine dessertudbud. Rouladerne kunne fyldes med marmelade, frugt eller flødeskum og blev serveret ved tetid eller til selskaber.
Med tiden blev roulader mere og mere udbredte, og opskrifterne varierede afhængigt af de tilgængelige ingredienser og de kulinariske traditioner i forskellige lande.