Chokoladeroulade med kaffe og chokoladecreme 10
Denne opskrift består af en uimodståelig chokoladeroulade med kaffe og chokoladecreme. Rouladen holder op til en uge tildækket og i køleskab. Følg instruktioner herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Rouladebund
- 150 g Smør
- 150 g Sukker
- 3 Æg
- 2 spsk Kakao
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 0,50 dl stærk Kaffe
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Chokoladecreme: Fløden koges op, hældes over den hakkede chokolade, og røres sammen. Sættes på køl i mindst 6 timer - gerne natten over.
-
Rør smør og sukker blødt.
-
Pisk æggene i et af gangen sammen med kakao.
-
Vend hvedemel, bagepulver og kaffe i dejen og smør den ud på en bageplade med bagepapir ca. 30x40 cm.
-
Bag kagen ca. 8 min. ved 225°C og vend den ud på et stort stykke bagepapir drysset med sukker (ca. ½ dl). Træk bagepapiret af, læg et viskestykke over til rouladen er kølet af.
-
Smør dem med chokoladecremen og rul den sammen til en roulade. Lad den hvile køligt ½ time inden servering. Server evt. med letpisket flødeskum.
Tip
Ønsker man en ren chokoladesmag erstattes kaffen med mælk eller fløde.
Rouladen kan evt. smøres med abrikosmarmelade, hindbærmarmelade, dulce de leche eller peanutbutter inden den smøres med chokoladecremen.
Holdbar op til en uge køligt og tildækket.
Kagen kan sagtens fryses.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.