Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Chokoladekage med chokoladeskum 8

Her får du opskriften på en lækker chokoladekage med chokoladeskum, til dig som gerne vil gøre lidt ekstra ud af din chokoladekage. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Chokoladekage

  1. Chokoladen hakkes groft, og smeltes med smør i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages skålen af varmen.
  2. Kom æggehviderne, og sukkeret i en skål, og pisk det hvidt og luftigt.
  3. Rør æggeblommerne, og de piskede æggehvider i den smeltede chokolade lidt ad gangen, og til sidst vendes revet marcipan og hvedemel i chokolademassen (vend nænsomt rundt i dejen med en dejskraber)
  4. Fordel dejen i en smurt springform ca. 20 diameter, og bag ved 180°C i ca. 35 min. Mærk efter med en nål om kagen er færdigbagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere.
  5. Afkøl kagen før den forsigtigt vendes ud af formen.
Chokoladeskum
  1. Pisk fløden til en tyk skum, og vend chokoladesaucen heri.
  2. Fordel chokoladecremen på kagen inden den serveres. 

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften