Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Chokoladekage med hakket chokolade - brombær, mynte og chokoladecreme 10

Denne opskrift består af en chokoladekage med hakket chokolade, brombær, mynte og chokoladecreme. Det samlede tidsforbrug er blot 1 time. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Chokoladecreme

  1. Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.
  2. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.

Chokoladekage

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  3. Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
  5. Høvl eller hak chokoladen til små ”spåner”.
  6. Lad kagen køle helt af inden du skærer den i firkantede stykker af ca. 5x5 cm.
  7. Vend kanterne i små chokoladespåner og afsæt en lille top af chokoladecreme på toppen. Du kan evt. pynte med mynte og brombær.

Tip

Server gerne resten af chokoladecremen i en skål til den chokoladeglade gæst.

I stedet for Odense Mørk Chokolade 55% kan du bruge ODENSE chokoladespåner til at vende kagen i.

Se flere opskrifter på chokoladekage her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften