Chokoladekage med hakket chokolade - brombær, mynte og chokoladecreme 10
Denne opskrift består af en chokoladekage med hakket chokolade, brombær, mynte og chokoladecreme. Det samlede tidsforbrug er blot 1 time. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Chokoladekage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Pynt
- 10 bl. Mynte
- 10 Brombær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladecreme
- Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.
- Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
Chokoladekage
-
Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
-
Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
-
Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
-
Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
-
Høvl eller hak chokoladen til små ”spåner”.
-
Lad kagen køle helt af inden du skærer den i firkantede stykker af ca. 5x5 cm.
-
Vend kanterne i små chokoladespåner og afsæt en lille top af chokoladecreme på toppen. Du kan evt. pynte med mynte og brombær.
Tip
Server gerne resten af chokoladecremen i en skål til den chokoladeglade gæst.
I stedet for Odense Mørk Chokolade 55% kan du bruge ODENSE chokoladespåner til at vende kagen i.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.