Chokoladekage med abrikos 14
En himmelsk chokoladekage med abrikos og chokoladecreme. Kagen kan toppes med skumfiduser og tørrede abrikoser, efter behov. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
-
Kage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Fyld
- 100 g Abrikosmarmelade
-
Pynt
- 1 Håndfuld Skumfidus
- 1 Håndfuld Abrikos
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
- Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
- Pisk chokoladecremen luftig.
- Del den afkølede chokoladekage på midten og smør abrikosmarmeladen ud. Smør et lag chokoladecreme (ca. halvdelen) oven på abrikosmarmeladen og sæt toppen på igen.
- Smør resten af chokoladecremen på toppen af kagen og pynt af med tørrede abrikoser, ODENSE Choko Karamel samt ristede skumfiduser. Skumfiduserne kan enten ristes med en gasbrænder eller i ovnen til overfladen karamelliserer.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage her.