Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

"Den funky" chokoladekage 14

Her finder du opskriften på en skøn og lækker chokoladekage, der er pyntet med små og dekorative chokoladeoblater. Kagen smager skønt til en god kop kaffe, og vil pryde ethvert kagebord.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

Sådan gør du

Chokoladecreme (skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug):

  1. Kog fløde op, og hæld over den mørke chokolade.
  2. Pisk massen godt sammen, og sæt på køl til dagen efter, så det bliver helt fast.

Chokoladekage:

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  3. Vend smeltet og let afkølet kakaosmør i dejen, og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform (Ø 20-22 cm), og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.

Samling og pynt:

  1. Skær kagen ud i 14 stykker. Del hvert stykke på midten og smør et lag chokoladecreme på. Gem lidt chokoladecreme til toppen af stykkerne.
  2. Smør også et tyndt lag creme på siden af stykkerne til at fæstne Skovbær Knas.
  3. Temperér chokolade eller smelt overtræk, og hæld ud på et stykke krøllet bagepapir, der er glattet ud igen. Inden chokoladen når at sætte sig helt, udstikkes runde oblater med en metaludstikker. Lad chokoladen sætte sig, og pensl oblaterne og hindbær med guldstøv.
  4. Dyp den smurte side af kagestykkerne i Skovbær Knas.
  5. Sprøjt en lille top chokoladecreme på stykkerne, og pynt med hindbær og chokoladeoblater, som vist på billedet.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften