Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 17 anmeldelser

Træstammer 15

Hvem elsker ikke en klassisk træstamme? Giv dig i kast med at lave dine egne træstammer med vores opskrift på nemme og lækre træstammer, der selvfølgelig er overtrukket med marcipan, og med enderne dyppet i mørk overtræk. Resultatet er en lækker lille kage for hele familien, og så er træstammen den perfekte måde at få brugte sine kagerester (fx drømmekage eller chokoladekage) på.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Smuldr kagen i en skål, og bland med marcipan, smeltet chokolade og hindbærmarmelade (du kan evt. bruge en foodprocessor).
  2. Rør sammen til en fast masse, og smag til med romessens. Konsistensen kan gøres blødere med mere marmelade
  3. Sæt kagemassen i køleskabet til den er fast, og tril den til 2 aflange træstamme ruller. Sæt dem tilbage i køleskabet, til de er faste igen
  4. Ælt marcipan, flormelis og glukose sammen. Tilsæt evt 1-2 spsk vand, hvis marcipanen er for tør.
  5. Rul marcipanen ud til en firkant, som er ligeså lang som pølserne. Brug godt med flormelis på bord og kagerulle, og sørg for at flytte og dreje marcipanen undervejs, så ikke den klistre fast i bordet. Pensel marcipanen ganske let med vand og læg marcipanen omkring træstamme rullerne. Skær rullerne i mindre stykker, til den længde, du ønsker dine træstammer.
  6. Dyp enderne i smeltet mørk overtræk og pynt evt. med fx hakkede nødder, frysetørret hindbær eller miniperler.

Tip

Vil du lave nogle anderledes træstammer, kan du bruge farvet marcipan eller pynte træstammerne med ODENSE dekorationer. Se billederne for forskellige bud på, hvordan du kan pifte den klassiske træstamme op.

Se vores Tips og tricks, hvor du finder hjælp til forskellige måder at lave marcipan- og fondantblomster.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften