Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 44 anmeldelser

Citronmåne 8

En god og velkendt kage er bestemt citronmånen! Med denne opskrift får du en svampet kage, i samspil med syrligheden fra citronen og derfor helt uimodståelig! Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

  1. Rør smørret og sukkeret blødt sammen til en cremet konsistens.
  2. Tilsæt groft revet marcipan og rør i igen.
  3. Tilsæt æggene i et ad gangen, og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Tilsæt citronskal samt citronsaft.
  4. Bland hvedemelet med bagepulver, og sigt det i dejen.
  5. Rør dejen ensartet, og fordel den i en smurt springform ca. 22 cm i diameter.
  6. Bag kagen ved 160°C i ca. 50 min. (Mærk efter med en nål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt i lidt længere tid.
  7. Afkøl kagen på en bagerist inden den halveres til to halvmåner.

Pynt

  1. Rør flormelis sammen med citronsaft til en glasur.
  2. Dekorer halvmånerne, og drys med guldstøv.

Tip

Pynt evt. kagen med citronfigurer af gul fondant eller guld støv.

Find flere kageopskrifter lige her.

Produkter i opskriften