Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 15 anmeldelser

Citronmåne 8

En god og velkendt kage er bestemt citronmånen! Med denne opskrift får du en svampet kage, i samspil med syrligheden fra citronen og derfor helt uimodståelig! Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • 250 g Smør
  • 250 g Sukker
  • fintrevet Citronskal fra 2 ubehandlede citroner
  • Citronsaft fra 1 citron
  • 3 Æg
  • 250 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 100 g Flormelis
  • Citronsaft

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker blødt og cremet. Tilsæt revet marcipan og rør igen til det er cremet. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Tilsæt citronskal samt citronsaft. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
  2. Kom dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter og bag kagen i ca. 45 min. ved 160°C. Så længe der sidder dej på pinden/gaflen, når man prikker i kagen er den ikke færdig.
  3. Afkøl kagen på bagerist og pynt med glasur af flormelis og citronsaft.

Tip

Pynt evt. kagen med citronfigurer af gul fondant

Produkter i opskriften