Gulerodsmuffins med marcipan og ostecreme 18
Er du vild med gulerodskage? Så skal du næsten prøve denne opskrift på gulerodsmuffins med marcipan, kanel, ingefær og vanilje. Kagerne får en gylden, let sprød skorpe og er både saftige og svampede indeni - præcis som en gulerodskage skal være. På toppen er kagerne pyntet med en let og luftig smørcreme med neutral flødeost, som giver den velkendte ostecreme, der kendetegner en gulerodskage med respekt for sig selv. Kagerne er serveringsklar på en god time.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
- 225 g Smør
- 300 g Rørsukker eller lys muscovadosukker
- 4 Æg
- 250 g Gulerødder (revne)
- 1 spsk Kanel (stødt)
- 0,50 tsk Ingefær (stødt)
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Bagepulver
- 200 g Hvedemel
-
Frosting
- 200 g blødt Smør
- 200 g Flødeost
- 200 g Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Gulerodsmuffins med marcipan
- Riv marcipanen og gulerødderne.
- Smelt smørret i en gryde.
- Pisk sukkeret og æggene til en luftig æggesnaps. Rør den revne marcipan og de revne gulerødder i æggesnapsen.
- Sigt krydderierne, bagepulveret og melet sammen i en skål. Rør de sigtede, tørre ingredienser i æggesnaps-blandingen sammen med det smeltede smør.
- Fordel dejen i smurte muffinsforme, og bag kagerne ca. 25 minutter ved 180°C til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl.
Ostecreme
- Pisk det bløde smør og flormelissen til en let og luftig smørcreme. Tilsæt flødeosten, og pisk ostecremen igennem. Kom cremen i en sprøjtepose, og pynt kagerne.