Rabarbermuffins med marcipan og rabarbercrumble 18
Opskrift på lækre muffins med rabarber og marcipan. De små muffins er perfekte som noget sødt til en strandtur eller til picnic - eller blot som lidt sødt til eftermiddagskaffen. De lækre muffins er fyldt med skøn marcipan og friske rabarber, og så kan de pyntes med vaniljecreme, bær og spiselige blomster, eller serveres med lidt creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
- 150 g Rabarber (fintsnittede)
- 40 g + 100 g Sukker
- 125 g Smør
- 1 spsk Vaniljesukker
- 2 Æg
- 2 dl Creme Fraiche 6% eller 9%
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
-
Topping
- 75 g Sukker
- 75 g Rabarber (fintsnittede)
- 50 g Hvedemel
- 75 g Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Vend rabarberne i 40 g sukker, og lad dem trække.
- Rør smør, sukker, revet marcipan og vaniljesukker blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk mindst 2 minutter for hvert æg. Rør creme fraiche, mel og bagepulver i dejen, og vend til sidst rabarberstykkerne i.
- Fordel dejen i 18 smurte muffinsforme.
Rabarbercrumble
-
Bland rabarberne med sukker. Smuldr smørret i melet, og bland med revet marcipan og rabarber.
-
Fordel smuldredejsblandingen på toppen af kagerne, og bag dem i ca. 25 minutter ved 180°C. Afkøl derefter kagerne.
Tip
Kagerne er fryseegnet.