Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Rabarbermuffins med marcipan og rabarbercrumble 18

Opskrift på lækre muffins med rabarber og marcipan. De små muffins er perfekte som noget sødt til en strandtur eller til picnic - eller blot som lidt sødt til eftermiddagskaffen. De lækre muffins er fyldt med skøn marcipan og friske rabarber, og så kan de pyntes med vaniljecreme, bær og spiselige blomster, eller serveres med lidt creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 18 stk.

  • 150 g Rabarber (fintsnittede)
  • 40 g + 100 g Sukker
  • 125 g Smør
  • 1 spsk Vaniljesukker
  • 2 Æg
  • 2 dl Creme Fraiche 6% eller 9%
  • 250 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • Topping

  • 75 g Sukker
  • 75 g Rabarber (fintsnittede)
  • 50 g Hvedemel
  • 75 g Smør

Sådan gør du

  1. Vend rabarberne i 40 g sukker, og lad dem trække.
  2. Rør smør, sukker, revet marcipan og vaniljesukker blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk mindst 2 minutter for hvert æg. Rør creme fraiche, mel og bagepulver i dejen, og vend til sidst rabarberstykkerne i.
  3. Fordel dejen i 18 smurte muffinsforme.
  4. Bland rabarberne med resten af sukkeret. Smuldr smørret i melet, og bland med revet marcipan og rabarber.
  5. Fordel smuldredejsblandingen på toppen af kagerne, og bag dem i ca. 25 minutter ved 180°C. Afkøl derefter kagerne.

Tip

Kagerne er fryseegnet.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften