Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Rabarbertærte med marcipan 10

Her får du en nem opskrift på lækker rabarbertærte med marcipan. Tærte består af en klassisk mørdej, hele rabarberstængler placeret i to lag og lækker cremet tærtefyld med marcipan og vaniljekorn i midten. Den færdige kage kan pyntes med et drys flormelis og med fordel serveres med kold creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Har du ikke friske rabarber i haven, eller i din nærmeste grøntafdeling, kan du sagtens erstatte de friste rabarberstængler med rabarber fra frost.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Mørdej

  • 100 g koldt Smør
  • 150 g Hvedemel
  • 50 g Sukker
  • 1 stk. Æggeblomme
  • Tærtefyld

  • 400 g Rabarber (friske og tynde)
  • 3 Æggeblommer
  • 0,50 dl Flormelis
  • 1 Vaniljestang (kornene)
  • 75 g Hvedemel
  • 3 Æggehvider (á 36 g/stk)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mørdej

  1. Smuldr det kolde smør i melet. Tilsæt sukkeret og æggeblommen.
  2. Saml dejen rimelig hurtigt. Den skal være ensartet og glat.
  3. Pak herefter mørdejen ind i film, og læg den i køleskabet i ca. 1 time.

Samling af tærten

  1. Tryk den kolde mørdej ud i bunden af en tærteform (ca. 21-24 cm. i diameter) og læg ca. 200 g rabarberstængler på dejen med passende mellemrum mellem stænglerne.
  2. Pisk æggeblommerne, flormelissen og vaniljekornene fra vaniljestangen sammen.
  3. Riv marcipanen i æggemassen og pisk sammen. Tilsættes mel og pisk igen.
  4. Pisk æggehviderne op, og vend æggehvidemassen samen med ægge-/marcipan-massen.
  5. Hæld den samlede masse over rabarberstænglerne i tærteformen.
  6. Læg de sidste 200 g rabarberstængler ovenpå ægge-/marcipan-massen som afsluttende lag.
  7. Bag tærten ved 180°C i ca. 40 minutter.
  8. Afkøl og servér, evt. med et drys flormelis.

Tip

Det er vigtigt, at mørdejen hviler på køl, da den ellers kan være svær at rulle ud.

Mørdejen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet.

Mørdejen kan også fryses. Tag den blot op et par timer for den skal bruges.

Bagetid kan variere efter ovntype, hvilket kan forlænge bagetiden.

Find andre opskrifter med rabarber her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften