Jordbærtærte med marcipan 10
Vi danskere elsker en god jordbærtærte, og her får du en opskrift på små jordbærkager i portionsstørrelse, som vi kender det fra bageren. De små jordbærkager er lavet på mørdej og mazarinmasse og pyntet med friske jordbær. Er tiden til det, kan du evt. pynte kagerne yderligere med glasur eller smeltet hvid chokolade, inden de serveres for dine gæster.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Mørdej
- 100 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 225 g Hvedemel
- 175 g Smør
- 1 Æg
-
Mazarinmasse
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 2 Æg (str. L)
- 2 spsk Hvedemel
-
Pynt
- Jordbær (friske)
Sådan gør du
-
Bland vaniljekornene godt sammen med sukker, og bland dernæst med mel og revet marcipan. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet i 30 min.
-
Rør marcipan, sukker og smør blødt til en cremet masse. Rør æggene i et ad gangen og bland med mel.
-
Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Fyld den med mazarinmasse, og bag tærten i 180 grader ved varmluft i 20-25 min. til den er gylden, og mazarinmassen stivnet.
-
Afkøl og fyld tærten med friske jordbær. Drys med flormelis. Servér med flødeskum eller cremefraiche.
Tip
Man kan evt. komme lidt vaniljecreme oven på tærten, inden den fyldes med friske bær.