Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Jordbærtærte med marcipan 10

Vi danskere elsker en god jordbærtærte, og her får du en opskrift på små jordbærkager i portionsstørrelse, som vi kender det fra bageren. De små jordbærkager er lavet på mørdej og mazarinmasse og pyntet med friske jordbær. Er tiden til det, kan du evt. pynte kagerne yderligere med glasur eller smeltet hvid chokolade, inden de serveres for dine gæster.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Bland vaniljekornene godt sammen med sukker, og bland dernæst med mel og revet marcipan. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet i 30 min.
  2. Rør marcipan, sukker og smør blødt til en cremet masse. Rør æggene i et ad gangen og bland med mel.
  3. Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Fyld den med mazarinmasse, og bag tærten i 180 grader ved varmluft i 20-25 min. til den er gylden, og mazarinmassen stivnet.
  4. Afkøl og fyld tærten med friske jordbær. Drys med flormelis. Servér med flødeskum eller cremefraiche.

Tip

Man kan evt. komme lidt vaniljecreme oven på tærten, inden den fyldes med friske bær.

Find flere opskrifter på jordbærtærter her.

Produkter i opskriften