Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Mini pavlova med chokolade og skum 8

Den ultimative pavlova skal være knasende sprød på ydersiden og have en lækker, chewy midte. Her får du lige præcis dét i en mini chokoladeudgave med skum på toppen. En luksuriøs, portionsanrettet dessert, der vil imponere. Skal der kræses lidt ekstra for dine gæster, kan du dekorere dine mini chokolade-pavlovaer med hvid chokoladesauce og chokoladespåner.

 

 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Chokolademarengs

  1. Tænd ovnen på 100°C.
  2. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl chokoladen herefter.
  3. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt hvidvinseddiken, og pisk massen godt sammen.
  4. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
  5. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i marengsen, så den får et marmormønster. 
  6. Brug 2 bageplader med bagepapir, og fordel marengsmassen i 8 runde 'reder' med en diameter på ca. 10 cm. 4 "reder" på hver plade.
  7. Bag chokolademarengsene i ovnen ved 135°C i ca. 1 time, til de har en gylden farve.
  8. Afkøl marengsene. 

Topping

  1. Pisk fløden til en tyk skum, og fordel den på chokolademarengsene.
  2. Lav en lille fordybning i skummet, og hæld hvid chokoladesauce over.
  3. Top med chokoladespåner, og pynt evt. med spiselige blomster.

Tip

Se flere opskrifter på kager, desserter eller pavlova her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften