Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Cheesecake - moussekager med hindbær 10

Det er næsten ikke til at tro, at det blot tager 1 time at fremtrylle disse små cheesecake-mirakler på mazarinbunde. Uanset om du serverer én kage eller portionsanretter kagerne, er resultatet fantastisk flot med de tre forskellige farver mousse og friske hindbær på toppen. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Mazarinbund

  • 80 g Sukker
  • 120 g Smør
  • 2 Æg (str. L)
  • 30 g Hvedemel
  • Creme

  • 3 bl. Husblas
  • 400 g Flødeost naturel
  • 100 g Flormelis
  • 2,50 dl Piskefløde
  • 1,50 dl Hindbærsaft
  • Citronskal fra en hel citron
  • 0,50 dl Citronsaft
  • Pynt

  • 15 stk. Hindbær
  • Skovsyre
  • 100 g Marcipancrumble

Sådan gør du

  1. Rør marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og derefter æggene et ad gangen. Vend melet i, og bland godt sammen. Smør massen ud på bagepapir, og bag ved 160° C i ca. 20 min.
  2. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. Pisk flødeost og flormelis sammen i en skål med en elpisker. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Riv citronskal og pres citronsaft.
  3. Den udblødte husblas vrides fri for vand, og smeltes i gryde eller mikroovn. Tilsæt den varme husblas, citronskal og citronsaft til flødeosten, mens der piskes. Vend forsigtigt flødeskummet deri.
  4. Derefter deles portionen i 3 lige store dele. Den ene del skal være neutral. Den anden del blandes med ½ dl hindbærsaft, og den tredje del blandes med 1 dl hindbærsaft.
  5. Samling af kagen: Stik bunden ud med en ring på 20 cm i diameter (eller mindre ringe, hvis du vil portionsanrette kagerne. På billedet er der brugt ringe med en diameter på 6-7 cm). Fyld først den neutrale creme i, derefter den ”lyse” hindbærcreme, og til sidst hældes den ”mørke” hindbærcreme i. Det kan være en fordel at komme kagen på køl imellem de forskellige lag, alt efter konsistens. Kagerne kan med fordel pyntes med hindbær som på foto.
  6. Marcipancrumble: Bræk marcipan i små stykker og bag dem ved 150° C i ca. 10 min.

Tip

Kagen kan fryses (uden pynt).

Find flere dessertopskrifter lige her. Find flere opskrifter på cheesecakes her.

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften