Sværhedsgrad
Forberedelsestid
90 minutter
Samlet tid
7 timer

Cheesecake med hvid chokoladeganache og passionsfrugt 12

De sprøde kiksebunde gemmer på mandler og marcipan og toppes med først en chokoladeganache og dernæst en flødeostcreme. På toppen pynter en passionsfrugtgele. Kagen tager tid, men er alt arbejdet værd. Hvis du ikke er vild med passionsfrugt, kan du i stedet bruge andre frugtsirupper.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Hvid chokoladeganache: Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Hak chokoladen og kom den i en skål.  Kom fløde og vaniljesukker i en lille gryde og kog op.
  2. Hæld den lune fløde over chokoladen og rør i midten af skålen med en dejskraber til chokoladen samler sig. 
  3. Vrid husblas fri for vand og rør i chokolademassen.
  4. Kom husholdningsfilm over skålen helt tæt så der ikke dannes kondens og stil på køl ca. 4 timer, til den tykner. 
  5. Kiksebund: Kom kiks og mandler i en foodprocessor og blend til massen er findelt.
  6. Kom massen i en skål med groftreven marcipan.
  7. Smelt smørret og hæld over de knuste kiks.   
  8. Smør 12 kageringe ca. 8 cm og stil dem på en plade (som kan være i køleskabet) med bagepapir.
  9. Sæt kageplast fast langs indersiden af hver kagering.
  10. Fordel kikseblandingen i bunden af formene og pres godt sammen.
  11. Stil bundene på køl i ca. 3 timer. 
  12. Hvid chokoladeganache: Pisk i cremen til den er glat og blank. Top bundene med chokoladeganache og stil kagerne på køl i min. 4 timer. 
  13. Ostecreme: Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. 
  14. Pisk flødeost glat med creme fraiche og sigtet flormelis. Pisk fløden til skum.
  15. Lun passionsfrugtsirup i en lille gryde ved meget svag varme.
  16. Vrid husblas fri for vand og smelt i det vand som hænger ved i den lune passionsfrugtsirup. 
  17. Vend med flødeskum lidt ad gangen og til sidst med flødeostcreme.
  18. Fordel ostecremen på kagerne og stil dem køligt i min. 3 timer.   
  19. Passionsfrugtgele: Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  20. Lun passionsfrugtsirup i en lille gryde til fingervarme. Opløs husblas heri. 
  21. Hæld frugtsaften over kagerne og stil dem på køl, indtil saften er stivnet til en gele. 
  22. Servering: Løsn forsigtigt kagerne fra formene, og fjern kagefolie.
  23. Anret kagerne og pynt med pastel perler og et drys guldstøv.  

Tip

Start med chokoladecremen, da den skal stå på køl i 4 timer. 

I stedet for små kager kan du lave en stor kage. Brug en springform med løs bund ca. 24 cm diameter.  

Produkter i opskriften