Sværhedsgrad
Arbejdstid
90 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
7 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 15 anmeldelser

Cheesecake med hvid chokoladeganache og passionsfrugt 12

De sprøde kiksebunde gemmer på mandler og marcipan og toppes med både chokoladeganache, flødeostcreme og en passionsfrugtgele, der pryder toppen. Kagen tager tid, men er alt arbejdet værd. Hvis du ikke er vild med passionsfrugt, kan du i stedet bruge andre frugtsirupper.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

Hvid chokoladeganache:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Kom fløde og vaniljesukker i en lille gryde, og kog op.
  2. Hæld den lune fløde over chokoladen, og rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen samler sig. 
  3. Vrid husblas fri for vand, og rør i chokolademassen.
  4. Kom husholdningsfilm over skålen helt tæt, så der ikke dannes kondens. Stil på køl i ca. 4 timer, til den tykner.

Kiksebund:

  1. Kom kiks og mandler i en foodprocessor, og blend til massen er findelt.
  2. Kom massen i en skål med groftreven marcipan.
  3. Smelt smørret, og hæld over de knuste kiks.
  4. Smør 12 kageringe på ca. 8 cm i diameter, og stil dem på en plade (som kan være i køleskabet) med bagepapir.
  5. Sæt kageplast fast langs indersiden af hver kagering.
  6. Fordel kikseblandingen i bunden af formene, og pres godt sammen.
  7. Stil bundene på køl i ca. 3 timer.

Hvid chokoladeganache:

  1. Tag den hvide chokoladecreme ud fra køl, og pisk i cremen, til den er glat og blank.
  2. Top bundene med chokoladeganachen, og stil kagerne på køl i min. 4 timer.

Ostecreme:

  1. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Pisk flødeost glat med creme fraiche og sigtet flormelis. Pisk fløden til skum.
  3. Lun passionsfrugtsirup i en lille gryde ved meget svag varme.
  4. Vrid husblas fri for vand, og smelt i det vand, som hænger ved i den lune passionsfrugtsirup.
  5. Vend med flødeskum lidt ad gangen, og til sidst med flødeostcreme.
  6. Fordel ostecremen på kagerne, og stil dem køligt i min. 3 timer.

Passionsfrugtgele:

  1. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Lun passionsfrugtsirup i en lille gryde til fingervarme. Opløs husblas heri. 
  3. Hæld frugtsaften over kagerne, og stil dem på køl, indtil saften er stivnet til en gele.

Servering:

  1. Løsn forsigtigt kagerne fra formene, og fjern kagefolie.
  2. Anret kagerne, og pynt med pastel perler og et drys guldstøv.

Tip

Start med chokoladecremen, da den skal stå på køl i 4 timer.

I stedet for små kager kan du lave en stor kage. Brug en springform med løs bund på ca. 24 cm i diameter.

Find flere opskrifter på cheesecakes her.

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften