Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokolademousse-kage 10

Denne lækre kage er fyldt med den lækreste chokolademousse, som passer perfekt med den grove marcipanbund. Chokoladekagen har en dejlig smag, der passer perfekt til et glas mousserende dessertvin eller til kaffen. Du kan læse instruktionerne herunder.  

 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Marcipanbund:
  1. Ælt marcipan og sukker godt sammen og tilsæt derefter et æg ad gangen, så massen ikke klumper.
  2. Tilsæt derefter det bløde smør lidt ad gangen, så det bliver en blød ensartet masse. Til sidst tilsættes hvedemel og de hakkede mandler vendes forsigtigt i marcipanmassen.
  3. Kom dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter. Bag (varmluft) ved 175° C i ca. 35-40 min. Lad herefter bunden køle af, mens chokolademoussen tilberedes.
Chokolademousse:
  1. Hak chokoladen. Kog fløden op, hæld den over chokoladen og pisk godt sammen. Sæt den til side indtil chokoladen falder til stuetemperatur.
  2. Pisk den sidste portion fløde til flødeskum og vend den i chokolademassen.
  3. Når det er vendt godt sammen hældes chokolademoussen over den afkølede marcipanbund. Kagen sættes i køleskabet til dagen efter.
Chokoladetopping:
  1. Hak chokoladen og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad. Rør indtil der ikke er flere klumper i.
  2. Kom fløden i rør godt sammen.
  3. Sæt chokoladen til side og lad den sætte sig og blive en smule tykkere.
  4. Tag kagen ud af springformen inden chokoladetoppingen hældes på toppen af kagen. Lad den gerne løbe ned af kagens sider.
Pynt til sidst kagen af med friske bær. Rul gerne nogle af dem i guldstøv.

Tip

Kagen skal helst laves dagen før den skal serveres. 

Se flere opskrifter på chokoladekage her.

Se flere opskrifter på kager her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften