Nem æblekage med marcipan og kanel 6
En smuldrekage med æbler og kanel, der er lækker og hurtig at lave. Kagen er perfekt til kaffen eller som dessert og kan serveres med flødeskum, is eller creme fraiche. Æblekagen er let at lave med børn, hvor de kan få fingrene ned i dejen, når den skal æltes. Du finder instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 4 store Æbler
- 20 g Sukker
- 0,50 tsk Kanel
- 110 g Hvedemel
- 75 g Flormelis
- 100 g Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 200°
- Skræl æblerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tern, og læg dem i et smurt ovnfast fad.
- Bland sukker og kanel, og drys blandingen over æblerne, og vend rundt. Bag æblerne i 10 min.
- Riv marcipan groft i en skål sammen med mel, flormelis og smør, og ælt blandingen sammen til en smuldredej.
- Tag fadet ud af ovnen, og fordel smuldredejen ovenpå æblerne. Bag æblekagen færdig i 15 minutter, til den er flot gylden.
Tip
Æblerne kan sagtens erstattes af pærer.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.