Sværhedsgrad
Forberedelsestid
20 minutter
Samlet tid
1 timer

Æbletærte med marcipan og saltede peanuts 6

Hvis du pludselig får lyst til kage, er det her en virkelig nem æbletærte. Den består af en mazarinmasse med æble som på toppen drysses med lidt saltede peanuts, hvilket giver kagen et lækkert modspil. Servér kagen med lidt creme fraiche.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

  • Mazarinmasse

  • 150 g Rørsukker
  • 100 g blødt Smør
  • 3 stk. Æg
  • 100 g Hvedemel
  • Topping

  • 2 stk. store Æbler
  • 2 spsk saltede Peanuts

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°C.
  2. Mazarinmasse: Smuldr marcipanen i en skål og tilsæt sukker og smør skåret i mindre stykker. Pisk det sammen og tilsæt æggene et ad gangen, mens der fortsat piskes. Tilsæt melet og rør dejen sammen.
  3. Fordel dejen i en springform formet med bagepapir.
  4. Topping: Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg æblerne taglagte i dejen og drys med hakkede peanuts.
  5. Bag kagen i ca. 30 min. til den er flot gylden. Servér kagen lun med creme fraiche.  

Tip

I stedet for saltede peanuts kan æbletærten drysses med fx mandelflager.

Produkter i opskriften