Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Æble clafoutis 14

Oplev en fransk klassiker med vores opskrift på æble clafoutis. Denne dessert kombinerer saftige æbler med en let dej, der giver en skøn smagsoplevelse. Perfekt til brunch eller som en lækker dessert.  Denne clafoutis helt sikkert blive en favorit. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

  • 5 Æbler
  • 25 g Smør
  • 1 Vaniljestang
  • 3 Æg (str. M/L)
  • 100 g Sukker
  • 50 g Hvedemel
  • 1,50 dl Piskefløde
  • 1,50 dl Mælk

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Halver æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i brede både.
  2. Sauter æblerne et par minutter i smør tilsat vaniljekorn.
  3. Pisk æg og sukker luftigt og skummende.
  4. Riv marcipanen i æggesnapsen, og rør det sammen med hvedemel. Tilsæt fløde og mælk, og rør det godt sammen.
  5. Kom æblerne i et smurt ovnfast fad, hæld cremen over, og bag kagen i ca. 30 minutter ved 160° C. Servér med flødeskum.

Tip

Bagetiden er vejledende, og kan variere fra 30-60 minutter afhængig af tykkelse og højde på dit ovnfaste fad.

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften