Æble clafoutis 14
Oplev en fransk klassiker med vores opskrift på æble clafoutis. Denne dessert kombinerer saftige æbler med en let dej, der giver en skøn smagsoplevelse. Perfekt til brunch eller som en lækker dessert. Denne clafoutis helt sikkert blive en favorit.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
- 5 Æbler
- 25 g Smør
- 1 Vaniljestang
- 3 Æg (str. M/L)
- 100 g Sukker
- 50 g Hvedemel
- 1,50 dl Piskefløde
- 1,50 dl Mælk
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Halver æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i brede både.
-
Sauter æblerne et par minutter i smør tilsat vaniljekorn.
-
Pisk æg og sukker luftigt og skummende.
-
Riv marcipanen i æggesnapsen, og rør det sammen med hvedemel. Tilsæt fløde og mælk, og rør det godt sammen.
-
Kom æblerne i et smurt ovnfast fad, hæld cremen over, og bag kagen i ca. 30 minutter ved 160° C. Servér med flødeskum.
Tip
Bagetiden er vejledende, og kan variere fra 30-60 minutter afhængig af tykkelse og højde på dit ovnfaste fad.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.