Fransk pæretærte 12
Her har du en opskrift på en skøn fransk pæretærte, der består af en lækker tærtebund toppet med en marcipanmasse med pærer. Herligheden pyntes med mandelflager, og tærten nydes lun med creme fraiche til.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Tærtebund
- 200 g Hvedemel
- 75 g Sukker
- 125 g Smør
- 1 Æggeblomme
-
Marcipanmasse
- 4 Pærer (faste)
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 3 Æg
- 2 spsk pærebrændevin, Calvados eller pærecider
- 25 g Mandelflager
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland mel og sukker, smuldr smørret i, og saml dejen med æggeblommen.
-
Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet. Rul derefter dejen ud, så den passer til tærteformen, og kom den heri (smør evt. tærteformen, så kagen slipper bedre).
-
Halver pærerne, fjern kernehuset med en ske, og skær dem i både, inden de lægges i tærtebunden.
-
Rør smør og sukker blødt, og pisk æg, revet marcipan og brændevin i.
-
Hæld marcipanmassen over pærerne, drys med mandelflager og bag tærten ved 200° C nederst i ovnen i ca. 45 min.
-
Servér tærten lun med creme fraiche.
Tip
Passer til rund tærteform på Ø 26 cm eller firkantet form på 20x28 cm.
Find flere tærte opskrifter her.