Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Rabarber-spiral-tærte med marcipan og kransekage 8

Denne spiraltærte med rabarber og marcipan er den helt perfekte måde at nyde en solskinsdag på! Tærten består af en sprød mazarinbund og hjemmelavet rabarberkompot, og så er den også bare virkelig flot at servere (hvis vi altså selv skal sige det). Server den skønne tærte, for dem du holder af.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Mørdej:
  1. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
  2. Rul derefter dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform med løs bund (diameter på 20 cm) med dejen. Stil tærtebunden i fryseren i yderligere 1 time.
Rabarberkompot:
  1. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 8-10 minutter, til rabarberne er møre, og væden er kogt væk. Afkøl kompotten helt.
Mazarin:
  1. Bland groftrevet marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt det bløde smør, og rør det sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør kortvarigt mellem hvert æg til en ensartet masse. Rør mandelmelet i.
  2. Tænd ovnen på 175°C. Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel mazarinmassen i tærtebunden i et jævnt lag. Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden og næsten gennembagt. Tag den ud, og sæt den på en rist.
Kransekage, fyld og pynt:
  1. Kom kransekagemassen over i en sprøjtepose med en lille stjernetyl, og sprøjt den ud på toppen af tærten, så den danner en spiral.
  2. Hæld rabarberkompotten i en anden sprøjtepose, og sprøjt den ud i hulrummet mellem kransekagespiralen.
  3. Skru ovntemperaturen op til 200°C. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i ca. 10 minutter, til kransekagespiralen er let gylden.
  4. Pynt tærten med frysetørrede hindbær, skovsyreblade og choko-karamelkugler vendt i lidt guldstøv.
  5. Rør creme fraiche med vaniljesukker, og servér cremen som tilbehør til rabarbertærten.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften