Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
7 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Jordbærtærte med marcipan og chokolade 10

Opskrift på klassisk jordbærtærte uden creme, men i stedet med masser af skøn marcipan, mørk chokolade og friske jordbær. Jordbærtærten tager blot 30 minutter at forberede og giver ca. 8-12 portioner. Tærten er opbygget af en tærtebund lavet på marcipanmasse og en skøn chokoladecreme, som til sidst toppes med friske jordbær. Tærtebunden kan laves på forhånd og nedfryses. Læs mere om nedfrysning af marcipan og bagværk her!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Chokoladecreme: Fløden koges op, hældes over den hakkede chokolade, og røres sammen. Sættes på køl i mindst 6 timer - gerne natten over.
  2. Bland med mel, flormelis og vaniljekorn. Smuldr smørret i blandingen, og saml mørdejen med æg. Læg dejen i køleskabet, og lad den hvile ca. 30 min.
  3. Tænd ovnen på 200°C.
  4. Rul dejen ud og læg den i en stor smurt tærteform 24-26 cm. i diameter.
  5. Rør revet marcipan, sukker, vaniljekorn og æg sammen til en cremet masse. Kom marcipancremen i tærtebunden, og bag tærten ca. 24 min. Sæt tærten til afkøling.
  6. Dæk bunden med jordbær, og sprøjt chokoladecremen rundt i kanten. Chokoladecremen kan også smøres ud på tærten, inden jordbærrene lægges på.

Tip

Kan også pyntes med forskellige bær afhængig af smag og sæson.

Ønsker man en ren chokoladetærte erstattes 25 g af melet med kakao og marcipancremen tilsættes ligeledes 25 g kakao.

Kagen kan sagtens fryses og så pyntes inden servering. Holdbar uden bær i 4-5 dage.

Find flere opskrifter på jordbærtærter her.

Produkter i opskriften