Små jordbærtærter med marcipan 10
Forkæl dine gæster med disse fine, små og lækre jordbærtærter med marcipan og yoghurt. Jordbærkagerne pyntes med chokolade og toppes med vaniljecreme og jordbær. Opskriften er beregnet til 10 personer, og du kan have kagerne klar på blot halvanden time. Den helt perfekte lille sommerdessert.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 1 Vaniljestang
- 255 g Sukker
- 190 g Smør (blødt)
- 3 Æg
- 6 dl Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 2,50 dl Yoghurt naturel
-
Vaniljecreme
- 1 dl Sødmælk
- 0,80 dl Piskefløde
- 1 tsk Vaniljesukker
- 20 g Sukker
- 15 g Maizena
- 1 stk. Pasteuriseret æggeblomme
- 0,80 dl Piskefløde
-
Pynt
- 400 g Jordbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mazarinbunde
- Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
- Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
- Tilsæt revet marcipan.
- Kom dejen i 10 små smurte tærteforme.
- Kagerne bages i ca. 20-25 min. ved 160 grader.
- Afkøl kagerne inden de pensles med smeltet overtræk.
Vaniljecreme
- Kom vaniljesukker, ½ dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende ½ dl mælk, i en skål, og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
- Pisk fløden til let flødeskum og vend den i cremen.
- Fordel vaniljecremen på kagebundene.
- Pynt kagen med friske jordbær.
Tip
Tærterne kan bages i 2 store tærteforme (Ø 20 cm / ca. 6 personer) eller i 10 små tærteforme (Ø 10 cm).
Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig.