Små jordbærtærter med marcipan 10
Forkæl dine gæster med disse fine, små og lækre jordbærtærter med marcipan og yoghurt. Kagerne pyntes med chokolade og toppes med vaniljecreme og jordbær. Opskriften er beregnet til 10 personer, og du kan have kagerne klar på blot en enkelt time.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 1,50 Vaniljestænger
- 255 g Sukker
- 190 g Smør (blødt)
- 3 Æg
- 6 dl Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 2,50 dl Yoghurt naturel
-
200 g
- 4,50 dl Sødmælk
- 400 g Jordbær
Sådan gør du
- Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
- Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
- Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
- Tilsæt revet marcipan.
- Kom dejen i en stor smurt tærteform eller i flere små tærteforme. Fyld tærteformene med dej til en højde på ca. 1 cm.
- Kagerne bages i ca. 20-25 min. ved 160 grader.
- Afkøl kagerne inden de pensles med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.
- Tilbered ODENSE Vaniljecreme, som anvist på pakken, og fordel den på kagebunden.
- Pynt kagen med friske jordbær.
Tip
Kan bages i 2 store tærteforme (Ø 24 cm / ca. 8 personer) eller i 12 små tærteforme (Ø 10 cm).
Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig.