Fastelavnsboller med jordbærfyld og marcipanskum 12
Fastelavnsboller med flødeskum er et hit i mange danske hjem omkring fastelavn. Disse fastelavnsboller er fyldt med flødeskum, som er blandet med jordbær og marcipan, hvilket giver en friskhed og et strejf af søde jordbær. Bolleopskriften er nem at lave og minder om de traditionelle gammeldags fastelavnsboller. Server dem til frisk brygget kaffe, og vi garanterer, at dine gæster vil blive imponeret. Velbekomme!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Boller
- 75 g Smør
- 1 dl Mælk
- 25 g Gær
- 1 pisket Æg
- 1 spsk Sukker
- 250 g Hvedemel
-
Fyld
- 0,50 dl Appelsinjuice
- 1 tsk Vaniljesukker
- 50 g Sukker
- 150 g Jordbær (må gerne være frosne)
- 1 sammenpisket Æg til pensling
-
Skum
- 2,50 dl Piskefløde
- Lidt af lagen fra Jordbær
-
Pynt
- 50 g friske Jordbær
Sådan gør du
- Rør sukkeret i æggehviden. Lad det evt. trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen.
- Kom massen i en sprøjtepose med trekanttyl og sprøjt ud i stænger på en bageplade med bagepapir.
- Bag kransekagestykkerne i ovnen ved 210°C i 12-14 min., til de er gyldne.
- Smelt overtræk og dyp enderne på kransekagestykkerne heri.
- Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide.
- Pynt kransekagestykkerne med glasuren.
Tip
Skal det være endnu nemmere at lave kransekagestykker? Så kan du bruge vores færdige ODENSE Kransekagemasse. Se hvordan du bruger massen i denne opskrift på nemmelavede kransekagestykker, hvor du også kan se et andet bud på, hvordan du kan forme dine kransekagestykker.
Som tommelfingerregel beregnes ca. 50 g kransekagemasse pr. person.
Se vores store udvalg af kransekager lige her.