Grillet dessert med ferskner og is 4
Prøv denne opskrift på en lækker og frisk sommerdessert til grillen. Opskriften kræver lidt forberedelse, da de friske ferskner skal trække mindst en halv time i en vaniljesirup, inden de kommes på spyd og grilles gyldne på grillen. Servér ferskner på grill med en nem hjemmelavet is bestående af vaniljeis blandet med marcipan og nougat, som også skal forberedes i god tid inden serveringen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
- 1 liter Vaniljeis
- 0,25 dl Cointreau
- 4 stk. Ferskner
- 0,50 dl Vaniljesirup
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tag isen (helst en flødebaseret udgave) og bland den med revet nougat og marcipan. Tilsæt Cointreau til du synes, du rammer den rigtige smag. Tilbage i fryseren igen med det hele.
-
I god tid før servering (mindst en halv time, gerne tidligere) tager du fersknerne, og halverer dem. Læg dem i et fad og dryp sirup over dem. Lad dem trække til de skal serveres, og tag så fersknerne op og lad dem dryppe af (gem siruppen!). Stik 2 halve feskner på spyd og grill dem et par minutter på hver side, til de er gyldne. Du kan evt. lægge dem på en foliebakke.
-
Tag den gemte sirup og hæld den over fersknerne igen. Riv resten af marcipanen over fersknerne og servér dem varme sammen med et par kugler af isen.
Tip
Prøv at erstatte vaniljesirup med sirup med orangeblomst, eller anden variant af kaffesirupper, ellers kan flydende honning nemt bruges.