Sværhedsgrad
Forberedelsestid
60 minutter
Samlet tid
135 minutter

Talkage med jordbær 15

18, 1 eller 81 års fødselsdag? Glæd både fødselar og gæster med en lækker hjemmelavet jordbærtærte til næste familiefødselsdag. Det er et sikkert hit hver gang. Den kan selvfølgelig også laves i andre sjove formater 🍓

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 personer

Sådan gør du

  • Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
  • Ælt marcipan og sukker sammen.
  • Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine).  Rør derefter resten af det bløde smør i og tilsæt efterfølgende to af æggene, men ét ad gangen. 
  • Tilsæt mel sammen med det sidste æg, og rør massen sammen.
  • Smør en stor bradepande (ca 30x40 cm) grundigt med smør i hjørner og på siderne, læg bagepapir i og fordel mazarinmassen i.
  • Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 30 min. Den skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig.
  • Hak eller riv chokoladen og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af.
  • Print og klip skabelonen til tallene ud, og læg dem på mazarinbunden. Skær omkring skabelonen, og flyt tallene over på serveringsfadet. Rester af kagen, kan fx bruges til romkugler.
  • Pisk ODENSE Dessertcreme til en let og luftig creme (cremen skal være kold, når den piskes). Fordel cremen på mazarinbunden – evt. rester af creme, kan serveres ved siden af. 
  • Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig, og skær stilken af. Del jordbærrene i halve og kvarte, og fordel dem på cremen.
  • Pynt eventuelt kagen med spiselige blomster, citronmelisse eller flag lavet i hvid og rød marcipan.
  • Server jordbærtærten med det samme,eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst, samme dag som den er pyntet med de friske, sprøde bær.

Tip

Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen, og den vil koge op under bagning.  

Anvend en tærteform med løs bund. Det gør det meget nemmere at få tærten ud senere. Mazarinbunde kan bages i alle tænkelige forme – prøv f.eks. også at bage dem i muffinsforme til små jordbærkager. 

Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig. 

Produkter i opskriften