Rabarbertærte med hvid chokolade 6
Her har du en nem opskrift på en lækker rabarbertærte med hvid chokolade, der samtidig er fantastisk flot at servere. Vi har finpudset opskriften, så den er nem at tilgå, og giver et lækkert resultat. Tærten med rabarber, marcipan og hvid chokolade tager blot 1 time at færdiggøre, og så kan den serveres for op til seks gæster. Du kan også supplere de hvide chokoladespåner med chokoladespåner af mørk chokolade.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Tærtebund
- 200 g Hvedemel
- 75 g Sukker
- 125 g Smør
- 1 Æggeblomme
-
Mazarinmasse
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 3 Æg
-
Pynt
- 4 stk. Rabarber (friske)
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tærtebund: Bland mel og sukker. Smuldr smørret i dejen, og tilsæt æggeblommen, inden dejen samles. Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
- Mazarinmasse: Bland marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og tilsæt derefter æggene et ad gangen.
- Rul tærtedejen ud i passende størrelse i forhold til form (ca. 20x20 cm).
- Fyld derefter tærten med mazarinmasse, og skær rabarberne i ”bjælker”, så de passer i længden på formen.
- Pres rabarberne ned i mazarinmassen, så de danner et flot mønster.
- Bag tærten ved 180°C i ca. 45 min.
- Træk en skarp kniv henover bunden på ODENSE Hvid Blok Chokolade, for at få fine spåner af hvid chokolade til pynt. Pynt evt. også med skovsyre.