Rabarbertærte med mazarin og hvid chokolade 6
Her har du en nem opskrift på en lækker rabarbertærte med en blød og sød mazarinmasse, hele, lyserøde og syrlige rabarberstængler og revet hvid chokolade på toppen. De hele rabarberstængler danner et flot grafik mønster i kagen. Server gerne rabarberkagen med kold creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Kagen her er beregnet til 6 personer, men du kan nemt gange opskriften op og lave en større, flere eller mange små portionsanrettede tærter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Tærtebund
- 200 g Hvedemel
- 75 g Sukker
- 125 g Smør
- 1 Æggeblomme
-
Mazarinmasse
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 3 Æg
-
Pynt
- 4 stk. Rabarber (friske)
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Tærtebund
- Bland melet og sukkeret sammen. Smuldr smørret i dejen, og tilsæt æggeblommen, inden dejen samles.
- Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
Samling af tærten
- Bland marcipanen og sukkeret godt sammen. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og tilsæt derefter æggene et ad gangen til en mazarinmasse.
- Rul den kolde tærtedeje ud i passende størrelse til formen (ca. 20x20 cm).
- Fyld tærten med mazarinmassen, og skær rabarberne i ”bjælker”, så de passer i længden på formen.
- Pres rabarberne ned i mazarinmassen, så de danner et flot mønster.
- Bag tærten ved 180°C i ca. 45 min.
- Træk en skarp kniv henover bunden på ODENSE Hvid Blokchokolade, for at få fine spåner af hvid chokolade til pynt. Pynt evt. også med skovsyre.
Tip
Bagetid kan variere efter ovntype, hvilket kan forlænge bagetiden.
Find andre opskrifter med rabarber her.